Wat is

ONS VERHAAL

Veendam kent een rijke bierhistorie. Zo waren er in de 18e eeuw zeker 5 brouwerijen actief, maar de laatste 100 jaar was er met het verdwijnen van de laatste brouwerij ('Het Vosje" in 1891 aan de Langeleegte) een brouwerijloos tijdperk aangebroken.

 

Hotel Parkzicht is een familiebedrijf sinds 1931, midden in het hart van de ruige Veenkoloniën.

Naast het hotel heeft het bedrijf een sterke lokale functie voor eten, drinken en uitgaan.

Sinds 2010 liep Appie Weij, de vierde generatie,  al rond met het idee om zelf bier te gaan brouwen in Hotel Parkzicht. Inspiratie kwam door de diverse bezoekjes aan Duitsland, met steden als Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Berlijn en München waarbij hij steeds weer in horeca bedrijven verzeild raakte waar de combinatie brouwerij en horeca voor de gewenste “gemutlichkeit” zorgde. Heerlijk een huis gebrouwen bier drinken bij mooie gerechten zonder te veel poeha. De kers op de taart was na de maaltijd een bierbrand welke als tegenhanger moest dienen voor de stevige maal.

 

Om de ideeën in realiteit om te zetten is Appie op een mooie maandagochtend de deur van Brouw-Atelier Melessen maar binnengestapt of ze iets voor elkaar konden betekenen. Na 5 minuten was de klik er al en is Jakob die week nog mee op pad geweest om een brouwinstallatie te bezichtigen. Deze unieke brouwinstallatie staat nu in het restaurant van Brouwhotel Parkzicht waar Jakob het Bogdike Craft beer brouwt.

In mei van 2018 zijn de eerste biertjes gebrouwen, begin juni was er dan ook de presentatie van de Bogdike Weizen. Een heerlijke Weizen met een goede afdronk en een lekkere mondgevoel.

Daarna zijn de Veendammer Wit, Bogdike Pure Pilsener, Hazewinkels I.P.A., Tammo’s Blond, Adriaan Tripel gebrouwen. Sinds een paar week is de Bogdike Bokkig Bockbier aan de Tap. Ons Veendammer Wit mengen we ook met Hooghoudt Citroen limonade, hiermee creëerden wij de Bogdike Fietswoater 2.0.

 

 

Sinds januari 2020 heeft Scott Hawkins ons brouwteam versterkt. Hij heeft heeft het brouwen overgenomen van Jacob die wegens zijn andere werkzaamheden minder tijd had om te brouwen. Scott heeft in zijn thuisland Australië zijn sporen verdiend met het maken van wijn en bier. 

Scott brouwt mooie doordrinkbare bieren vol met karrakter. Waar we het kunnen gebruiken wij regionale hop uit Zuidbroek. 

Bogdike bieren zijn per fles te verkrijgen bij Slijterij d'r bij, de slijterij van Brouwhotel Parkzicht. Bogdike bier is ook leuk om kado te geven, er zijn verschillende kado verpakkingen te verkrijgen.